perjantai 11. maaliskuuta 2011

Jääkiekkoleijona #99
on viihtynyt Kalajoella

JHT Kalajoen valmentajalla Kari Makkosella alkaa lähestyä ensimmäinen kevät Kalajoella, Hiekkasärkkien maisemissa. Jääkiekkoleijona #99 sanoo viihtyneensä hyvin Kalajoella.

Kari Makkonen pelasi Porin Ässien hyökkääjänä 16 kautta vuodesta 1974 lähtien. Tuona aikana Mako pelasi 565 SM-liigapeliä tehoilla 286+289 ja oli mukana voittamassa mestaruutta ja neljää mitalia. Maajoukkueessa hän edusti Suomea seitsemän kertaa ja pelasi tänä aikana 167 ottelua keräten tehot 41+27. Kauden 1979-1980 Makkonen luisteli myös NHL:ssä Edmonton Oilersin riveissä.
”Pelaajauralta on jäänyt paljon mahtavia muistoja. Kotijoukkue oli tärkeä, mutta tietysti oli myös hienoa päästä edustamaan MM-kisoihin. Silloin Suomessa maajoukkuetouhu ei ollut vielä niin ammattimaista kuin nykyään, vaan olimme aloittelijoita esimerkiksi Neuvostoliiton ja Tsekkoslovakian ammattilaisten joukossa.”, Makkonen muistelee Kylpylä SaniFanin lounaspöydässä.

Kaukalosta Kari siirtyi 90-luvulla valmennustehtäviin. Ennen Kalajoelle saapumista hän on valmentanut alasarjoissa Titaaneita ja Seinäjoen SHT:tä, Mestiksessä Mikkelin Jukureita ja toimi pitkään Tapparassa Jukka Rautakorven tiimissä. JHT Kalajoen valmentajaksi viime kesänä saapunut Makkonen kertoo viimeisten Suomi-sarjan pelien alla, että vuosi Kalajoella on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen.
”Vaikka JHT:n pelaajat eivät ole täysammattilaisia, voimme silti toimia ammattimaisesti.”, Makkonen sanoo kuudetta sijaa joukkueella pitäessään.

JHT:n edustusjoukkueen lisäksi myös kahdeksaa junnuporukkaa, valmentajakoulutuksia sekä Kalajoen lukion, ammattiopisto Arteman ja Kalajoen yläkoulun aamuharjoituksia vetävä rautainen kiekkoammattilainen uskoo, että menetys lajissa lähdetään rakentamaan pienestä pitäen. Siksi Makkonen pitää luistelukoulua ja Leijonakiekkokoulua tärkeinä lisinä muutenkin täyteen varatussa jäähallissa.
”Hyvä luistelutekniikka on kaiken perusta. Tietysti myös peruskunnon ylläpitäminen myös kauden ulkopuolella sekä lihashuolto ovat tärkeitä.”

Vireästä matkailusta ja laajasta loma-asukkaiden määrästä huolimatta Kalajoki on kuitenkin pienehkö maalaiskaupunki, jossa lajin pariin saadaan ammennettua harrastajia suhteellisen pienestä väkimäärästä. Siihen nähden Makkosen mielestä Kalajoella jääkiekko on hyvässä asemassa ja puitteet ovat todella hyvät. Erityisesti hän kehuu koululaisten ja opiskelijoiden mahdollisuutta harrastaa lajia aktiivisesti lukio- tai ammattikouluopintojen ohessa aamuharjoitusten kautta.

Nimim. Kaukalon reunalta
Kirjoittaja osallistui helmikuussa Kari Makkosen treenivinkkejä sisältävään venyttelyyn Kylpylä SaniFanissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuulemme mielellään kommenttisi tästä blogitekstistä ja sen aiheesta. KIITOS!